Medi ambient
Ejecución plan local de residuos Guardamar de la safor
Estudio de viabilidad para implantación de un sistema puerta a puerta para la recogida de biorresiduos
L’Ajuntament de Guardamar (Regidoria de Medi Ambient) recorda que està terminantment prohibit la recol·lecció de rossellones i tellines sense llicència (a peu, és a dir, caminant des de la voreta i fent peu), com així ho determina el Decret 67/1996, en el seu article tercer:
“Artículo 3: La recolección de bivalvos a pie requerirá a la persona que la ejercite estar en posesión de una licencia expedida por los servicios territoriales de la Conselleria de Agricultura i Medi Ambient. Para su obtención, los interesados presentarán, ante estos servicios, una solicitud acompañada de la acreditación de estar inscrito en una cofradía de pescadores i de la seva pertenència a la Seguretat Social del mar.”
Les “motes” de Guardamar formen part del LIC de les dunes de la Safor. L’Ajuntament, l’any 2001, va realitzar un projecte de regeneració ambiental amb l’eliminació de plantes no autòctones i la implantació de llavors autòctones. A més a més, l’Ajuntament de Guardamar de la Safor va procedir a la retirada de totes les plantes de Carpobrotus presents a les “Motes” d’este terme municipal. També es va procedir a replantar les “Motes” amb les plantes que se’ns va recomanar en la mencionada carta i que, en concret, són:
GESTIÓ DE RESIDUS
CONSORCIO DE RESIDUOS
COR
AUS DE LES NOSTRES SÉQUIES I CANALS
PROJECTE MEDIAMBIENTAL RECICLAEDUCA
GUARDAMAR DE LA SAFOR
ENCETEM EL PROJECTE MEDIAMBIENTAL RECICLAEDUCA DE FOMENT DELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE EN EL MARC DE L’AGENDA 2030 DE GUARDAMAR DE LA SAFOR.
Encetem el projecte amb el repte dels taps. Deixarem una caixa en la entrada de l’ajuntament on tota la població dipositarà els seus taps per a ser reciclats i en un temps recollirem la caixa per a triturar eixos taps i processar i així obtindrem la matèria primera per a fabricar el banc de la sostenibilitat.
OFICINA VERDA
L’Oficina Verda Municipal és un servei que es realitza de forma personalitzada als i les residents de forma habitual a Guardamar de la Safor per tal d’impulsar l’estalvi d’energia i l’ús d’energies renovables per fomentar un desenvolupament sostenible a Guardamar de la Safor.
Aquest projecte ha sigut finançat per la Diputació Provincial de València en el marc de subvencions destinades a municipis que tinguin població igual o inferior a 50.000 habitants i entitats locals menors de la província de València per al foment, promoció i divulgació de la responsabilitat social.
Àmbits de funcionament de l’Oficina Verda:
- Instal·lacions o edificis municipals amb la finalitat de reduir la despesa energètica i millorar l’eficiència en les instal·lacions.
- Assessorament al ciutadà/ciutadana. Oferiments als i les residents a Guardamar de la Safor, així com a comerços i indústries situades a Guardamar de la Safor, per optimitzar la contractació d’energia, reduir costos i augmentar l’eficiència al mateix temps.
CAMPAÑA SALUD PÚBLICA 2024 DIPUTACIÓN DE VALENCIA
ADQUISICIÓ D’UN VEHICLE ELÈCTRIC
Campanya Cívica sobre deposicions canines a la via pública:
Banc de terres de Guardamar de la Safor
Prevenció contra Mosquit Tigre
Embrions Dunars
- Cakile maritima SCOP
- Calystegia Soldanella L
- Elymus faectus L
- Othantus mantimus L
- Polygonum maritimum L
Cresta
- Ammophila arenaria L
- Calystegia soldanella L
- Cyperus capitatus Vandelli
- Lotus creticus L
- Medicago marina L
Barlovento
- Calistegia soldanella
- Elymus farctus L
- Euphorbia paralias L
- Lotus creticus L
- Medicago marina L
- Othantus maritimus L
- Polygonum maritimum L
Sotavento
- Crucianella maritima
- Cyperus capitatus Vandelli
- Echinophora spinosa L
- Eryngium maritimum L
- Malcolmia littorea L
- Sporobolus pungens Schreber
- Ononis natrix L
- Pancratium maritimum L